Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το Καθημερινό Συμπλήρωμα για μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ΖΩΗΣ

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουν την έλλειψη των βιταμινών, των μεταλλικών και των άλλων θρεπτικών ουσιών οι οποιές είναι απαραιτητες για τη στήριξη καλής κατάστασης της υγείας. Το 2002 στο περιοδικό του αμερικανικού ιατρικού συνεταιρισμού (JAMA) εμφανίστηκε ένα άρθρο με τίτλο " Ο ρόλος των βιταμινών στην θεραπεία των χρόνιων ασθενειών των ενηλίκων''. Στο άρθρο τόνιζαν ότι εμείς έστω και αν καταναλώνουμε σε αρκετό ποσοστό θρεπτικές ουσίες για να ξεφύγουμε από  ασθένειες, όμως παίρνουμε στην ουσία σε λιγότερο ποσοστό τις απαραίτητες για τον οργανισμό πχ τις βιταμίνες της ομάδας Β. 
Στη σημερινή κατάσταση το περιβάλλον που ζούμε και ιδιαίτερα η μεγάλη έλλειψη των αντιοξειδωτικών τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο για την στήριξη της υγείας, το έδαφος που παλιά ήταν πηγή γονιμότητας και σήμερα με τις νέες μορφές υπερκαλλιέργειας με βάση τις ορμόνες και τα φυτοφάρμακα έχει εξαντληθεί, είναι αδύνατο να μας προσφερθούν οι απαραίτητες βιταμίνες και οι άλλες θρεπτικές ουσίες έστω και αν καταναλώνουμε πολλά φρέσκα προϊόντα.
Με άλλα λόγια πρέπει να λάβουμε αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας και να περιέχει η τροφή μας αρκετό ποσοστό διαφόρων ουσιών οι οποίες είναι απαραίτητες για τη κανονική λειτουργία του οργανισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου