Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Που βοηθάει ο χυμός ΝΟΝΙ!



Αλλεργίες, δερματοπάθειες και φλεγμονές:
Το Νόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά. Επειδή έχει αντιφλεγμονώδη και αντι-ισταμινική επίδραση, το Νόνι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αλλεργιών, δερματοπαθειών και φλεγμονών.

Αντιοξειδωτική δράση:
Πολλοί θεωρούν την αντιοξειδωτική δραστηριότητα μια πολλή σπουδαία λειτουργία του χυμού Νόνι και ένα από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι αναφέρουν επιτυχία στον πόλεμο με τα καρκινικά συμπτώματα ενώ πίνουν τον χυμό.
Άσθμα:
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει την σοβαρότητα των συμπτωμάτων του άσθματος ρυθμίζοντας το αμυντικό σύστημα και ενισχύοντας την κυτταρική δομή  των βρόγχων.
Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα(ADHD):
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από το σύνδρομο έλλειψης συγκέντρωσης και αυξημένης ενεργητικότητας διαμέσου της ικανότητας του να ρυθμίζει μερικές από τις απαραίτητες χημικές ενώσεις του εγκεφάλου.
Πίεση αίματος:
Σε έρευνα μεταξύ 25.000 χρηστών του χυμού Νόνι ποσοστό 84% ανέφερε μείωση της πίεσης του αίματος κατά την διάρκεια που έπιναν τον χυμό.
Επικοινωνία Σώματος-Εγκεφάλου:
Το Νόνι μπορεί να λειτουργήσει σαν μόριο μεσίτης που επιτρέπει στα κύτταρα των νεύρων του οργανισμού και του εγκεφάλου να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά.
Κυτταρική δομή:
Το Νόνι πιστεύεται ότι ενδυναμώνει και βοηθά στην διατήρηση της κυτταρικής δομής. Αυτό επιτυγχάνεται με το Νόνι να δρα σαν μια φυσική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των εξασθενημένων κυττάρων.
Χοληστερόλη:
Το Νόνι έχει πολλή ισχυρή δράση στο να ''σκοτώνει'' τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες συνεισφέρουν στα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και αποτρέπει την LDL( κακή χοληστερόλη) στο να οξειδωθεί και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.
Εξάρτηση:
Ο χυμός Νόνι έχει επιτύχει στο να βοηθάει την θεραπεία της εξάρτησης από ηρωίνη, κοκαϊνη, μαριχουάνα, νικοτίνη, αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών και καφεϊνης. Κάθε είδους εξάρτησης είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί και το Νόνι είναι πολύ καλός βοηθός.
Κατάθλιψη:
Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη έχουν δει μεγάλη βελτίωση μετά την χρησιμοποιήση του χυμού Νόνι. Μήπως η ιδιότητα του Νόνι να ρυθμίζει με φυσικό τρόπο τις ορμόνες και τα βιοχημικά μονοπάτια του εγκεφάλου μπορεί να είναι η αιτία όλων αυτών των θετικών αποτελεσμάτων; Υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετέχει στα μεταβολικά μονοπάτια έκκρισης των ορμονών σερετονίνης και μελατονίνης.
Διαβήτης:
Πίνοντας χυμό Νόνι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από συμπτώματα του διαβήτη διαμέσου της ικανότητας του να διεγείρει την παραγωγή από το σώμα του ενζύμου σκοπολετίνη και την έμμεση παραγωγή του νιτρικού οξειδίου. Και οι δυο αυτές ουσίες έχουν σημαντική επίδραση στην μείωση των διαφόρων  συμτωμάτων όπως της κακής κυκλοφορίας του αίματος και προβλήματα όρασης τα οποία βρίσκονται σε αυξανόμενο ρυθμό ανθρώπων με διαβήτη τύπου 1 και 2.
Πέψη:
Βοηθώντας την ανακατασκευή των κυττάρων του πεπτικού συστήματος το Νόνι μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη πέψη.
Ενέργεια και Ινομυαλγία:
Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από ινομυαλγία ταλαιπωρούνται από απώλεια της ενεργητικότητας τους. Με την βοήθεια του Νόνι που κρατά το σύστημα μεταβολισμού σε ψηλά επίπεδα και σε απρόσκοπτη λειτουργία μπορεί να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους. Αυτή είναι και μια πολλή θετική πλευρά της δράσης του χυμού.
Καρδιά:
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή της υγείας της δομής των κυττάρων του καρδιαγγειακού συστήματος, εξαιτίας της μείωσης του κινδύνου των κυριότερων ασθενειών της καρδιάς.
Ανοσοποιητικό σύστημα:
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είτε δυναμώνοντας όλο τον οργανισμό είτε επιταχύνοντας τα ιδιαίτερα συστατικά στοιχεία του κυκλοφορικού που λειτουργούν χαλαρά.
Μνήμη:
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει στην ''κωδικοποίηση'' μιας μεγάλης περίοδου μνήμης και ενίσχυσης της ροής του αίματος στον εγκέφαλο.
Ημικρανίες:
Προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι πρέπει να υπάρχει σχέση μεταξύ του Νόνι και της σεροτονίνης.Μελέτες εισηγούνται ότι ο χυμός Νόνι είναι κλινικά ωφέλιμος στην θεραπεία της ημικρανίας.
Συνολική Ευημερία:
Σε έρευνα μεταξύ 25.000 ανθρώπων που έπιναν Tahitian Noni το 80% ανέφερε βελτίωση της γενικής υγείας τους ενώ έπιναν τον χυμό και 69% είπαν ότι δεν θα σταματούσαν να πίνουν τον χυμό.
Ανακούφιση πόνου:
Επειδή το Νόνι έχει αναλγητικά χαρίσματα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Ο χυμός Νόνι έχει επίσης δείξει ότι περιέχει σκοπολετίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδη και αντι-ισταμινική δράση. Μια γαλλική έρευνα σε ποντίκια ανέφερε ότι το Νόνι έχει φυσική ικανότητα στην ανακούφιση του πόνου.
Έλεγχος βάρους:
Το Νόνι μπορεί να βοηθήσει κάποιον να χάσει βάρος συμβάλλοντας στην διατήρηση του ελέγχου του επιπέδου σακχάρου στο αίμα και ενισχύοντας τον μεταβολισμό.

1 σχόλιο: