Η Επιστημονική Κοινότητα συζητάει για το ΝΟΝΙ

 


H Επιστήμη πίσω από το  ΝΟΝΙ

Θετικές Επιδράσεις του στο ανθρώπινο Σώμα
Τα τελευταία 50 χρόνια, οι ερευνητές μελέτησαν την Βιοχημεία του φρούτου ΝΟΝΙ και έχουν συγκεντρώσει γερά στοιχεία που εξηγούν τις θετικές επιδράσεις του στο ανθρώπινο  Σώμα. Από τις απαρχές της ιστορίας, πάντα υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Ανθρώπου και Φυτών. Το ΝΟΝΙ είναι ένα Βότανο. Η αποτελεσματικότητα των βοτάνων εξαρτάται από το Είδος και την Ποσότητα των Βιο-ενεργών ενώσεων που περιέχουν καθώς και από την Βιοδιαθεσιμότητα τους.Τα Βότανα αδιαμφισβήτητα παρέχουν Βιο-ενεργά Συστατικά που βελτιώνουν την Υγεία. Τα Βιο-ενεργά συστατικά είναι χημικές ενώσεις - όπως βιταμίνες και μέταλλα- που παράγουν βιολογική δραστηριότητα μέσα στο σώμα. 
Το ΝΟΝΙ περιέχει μια ασυνήθιστα ευρεία γκάμα Βιοενεργών συστατικών που περιλαμβάνουν: Ιριδοειδή,Λιγνίνες,Κουμαρίνες,Φλαβονοειδή καθώς και Λιπαρά οξέα.

Η Βιο-Διαθεσιμότητα περιγράφει την ποσότητα μιας ένωσης που φτάνει στο Κυκλοφοριακό σύστημα και στα Κύτταρα.

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την Βιοδιαθεσιμότητα μιας ουσίας, περιλαμβανομένης και της Σταθερότητας και Διαλυτότητας της.
  1. Όσο πιο σταθερή είναι μια ένωση, τόσο καλύτερα αντιστέκεται στην χημική διάσπαση όταν εκτίθεται στο φώς, την θερμοκρασία, την αποθήκευση κ.α
  2.  Ενώσεις με υψηλή διαλυτότητα μεταφέρονται γρήγορα μέσω του αίματος σε όλο το σώμα, όπου απορροφούνται πιο εύκολα από τα κύτταρα.
 Η καταπληκτική Επίδραση του χυμού ΝΟΝΙ στην υγεία με την Επιστημονική Ματιά. 

Ο χυμός Νόνι δεν είναι ένας απλός χυμός. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτόν και ειδικότερα η Tahitian Noni International είναι μια εταιρία που επένδυσε πολύ σε αυτό.

Ακολουθούν διάφορα επιστημονικά papers για ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες που έχει ο χυμός  Νόνι στον ανθρωπινο οργανισμό και οι 14 κλινικές μελέτες στον άνθρωπο.
Πρώτα από όλα θα εξετάσουμε επιστημονικά την κλινική ασφάλεια του χυμού. Ακολουθεί μια έρευνα που έγινε από την BIBRA ( The British Industrial Biological Research Association) που δημιοσιεύθηκε στο Journal of food Science. Η έρευνα περιλάμβανε 96 ανθρώπους  και διεξήχθει για ένα μήνα όπου λήφθησαν υψηλές δόσεις 750 ml/ημέρα (3/4 του μπουκαλιού). Υπήρξαν δυο ομάδες, η μια που έπαιρνε τον χυμό Νόνι και η δεύτερη που πίστευε οτι λάμβανε τον χυμό χωρίς στην πραγματικότητα να τον λαμβάνει (placebo controll). Tα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο χυμός TNJ είναι απόλυτα ασφαλής και παράλληνα ενισχύει τον οργανισμό καταπολεμώντας μια πληθώρα ασθενειών. Η παρακάτω έρευνα σε link:

1. Η Αντιοξειδωτική επίδραση  του χυμού Νόνι σε βαριά καπνιστές.

Η έρευνα αυτή διεξήχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (The University of Illinois College of Medicine ) και την TNI R&D. Δημοσιεύθηκε στο Chemistry Central Journal. H έρευνα αυτή περιλάμβανε 285 ανθρώπους οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:
Η μια που έπαιρνε τον χυμό Νόνι και η δεύτερη που πίστευε οτι λάμβανε τον χυμό χωρίς στην πραγματικότητα να τον λαμβάνει (placebo controll). Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, η λήψη μιας δόσης μόνο κάθε μέρα (30 ml ή μια ουγγιά) μείωσε απίστευτα τις ελεύθερες ρίζες στην ομάδα που το λάμβανε ( στην placebo control  ομάδα δεν υπήρξε κάτι παρόμοιο). Η παρακάτω έρευνα αναλυτικά υπάρχει σε αυτό το link:
2. Προστασία DNA σε βαριά καπνιστές
 Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (The University of Illinois College of Medicine) και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Jurnal Nutrition and Cancer. Το πείραμα αυτό περιλάμβανε 203 ανθρώπους, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια που έπαιρνε τον χυμό Νόνι και η δεύτερη που πίστευε οτι λάμβανε τον χυμό χωρίς στην πραγματικότητα να τον λαμβάνει (placebo controll). Το αποτέλεσμα της έρευνας αποδείκνυε ότι η λήψη του χυμού Νόνι ακόμα και μια φορά την ημέρα (30 ml ή μια ουγγιά) ήταν αρκετή για να μειώσει την ζημιά που προκαλούνταν στο DNA απο το κάπνισμα στο μισό. Η παρακάτω έρευνα υπάρχει αναλυτικά στο ακόλουθο link:
 3. Μείωση χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στους βαριά καπνιστές
 Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις όπως η προηγούμενη και στην έρευνα αυτή η οποία δημοσιεύθηκε στο AHA Journal, Circulation διαπιστώθηκε ότι σε 132 ανθρώπους οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες όπως η προηγούμενη έρευνα, τα επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν  μέχρι και  22% και των τριγλυκεριδίων μέχρι και  54%, ενώ η HDL αυξήθηκε μέχρι και 16 %. Η παραπάνω έρευνα στο ακόλουθο link αναλυτικά:
Noni και διαβήτης

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική μελέτη που έγινε σε διαβητικούς αρουραίους με χυμό Νόνι  διαπιστώθηκε ότι ο χυμός Νόνι έχει  προστατευτική  δράση στο ήπαρ καθώς και δραστικό ρόλο στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. 

http://www.hindawi.com/journals/ecam/2011/875293.html

 ΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΟΝΙ

 Συνεχίζουμε με κάποιες άλλες δημοσιεύσεις επιστημόνων ειδικότερα για τις αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που παρουσίαζει ο χυμός Νόνι.
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε από τους επιστήμονες Simla Basar, Klaus Uhlenhut, Petra Högger, Florian Schöne and Johannes Westendorf1
1.Institute of Experimental and Clinical Pharmacology and Toxicology, University Clinic Hamburg, Germany
2.Universität Würzburg, Institut für Pharmazie und Lebensmittelchemie, Germany έδειξε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που παρουσιάζει ο χυμός Νόνι. Αναλυτικά η δημοσίευση εδώ:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2863/pdf

Ανοσοποιητικό σύστημα. Οι θετικές επιδράσεις του χυμού Νόνι στο ανοσοποιητικό σύστημα.
The effects of Morinda citrifolia L. (noni) on the immune system:
Its molecular mechanisms of action.

Afa K. Palu , Anne Hirazumi Kim, Brett J. West, Shixin Deng,
Jarakae Jensen, Leland White