Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Οι 101 χρήσεις του Νόνι στη Θεραπευτική!

Ο Δρ. Νέιλ Σόλωμον, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ειδικός στην διαιτολογία και τη  χρήση θεραπευτικών και θρεπτικών ουσιών, επιστημονικός συνεργάτης του CNN, των New York Times και Πρόεδρος διεθνούς κέντρου υγείας και επιστήμης, μελετάει και αυτός και ερευνά εμπεριστατωμένα τις θεραπευτικές ιδιότητες του Μorinda Citrifolia από το 1997. Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία ερευνών δηλώνει πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του φυτού.
 "Ρώτησα" λέει "περισσότερους από 50 γιατρούς και άλλους ειδικούς σε ζητήματα υγείας και το συμπέρασμα της έρευνας μου αφορά συνολικά πάνω από 10.000 άτομα που έκαναν και κάνουν χρήση του Νόνι. Φυσικά, ο χυμός του φυτού δεν είναι πανάκεια και δεν λύνει όλα τα προβλήματα υγείας. Όμως το 78% από αυτούς δήλωσαν ότι τους βοήθησε με διάφορους τρόπους. Σε πόλλες περιπτώσεις μάλιστα βοηθήθηκαν ασθενείς, στους οποίους η παραδοσιακή ιατρική επιστήμη δεν μπόρεσε να προσφέρει καμία αξιόλογη βοήθεια. Από το υπόλοιπο δε 12% που ανέφερε πως δεν διαπίστωσε βελτίωση, ένα μεγάλο ποσοστό παραδέχτηκε είτε ότι είχε πάρει χυμό για μικρό χρονικό διάστημα, είτε ότι έπαιρνε μικρές δόσεις". 
Όπως έχει διαπιστωθεί, στις ασθένειες που έχει ευεργετική επίδραση συμπεριλαμβάνονται:
  1. Καρκίνος. Παρατηρήθηκε παρεμπόδιση της ανάπτυξης σε αρχικό στάδιο και παρεμπόδιση της ανάπτυξης του καρκινικού όγκου. Αυτό είναι επόμενο αφού ο χυμός λειτουργεί σαν ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.
  2. Ασθένειες της καρδιάς, γιατί επενεργεί ευεργετικά στην κυτταρική δομή του κυκλοφορικού συστήματος.
  3. Πεπτικές διαταραχές. Το παχύ έντερο έχει ανάγκη την ξερονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον διαχωρισμό των θρεπτικών ουσιών και την απόρριψη των άχρηστων υλικών.
  4. Σακχαρώδης διαβήτης. Ο χυμός παρακινεί τον οργανισμό προς την παραγωγή ουσιών που εναντιώνονται στην αυξημένη κυκλοφορία σακχάρου στο αίμα.
  5. Διαταραχές ανοσοποιητικού. Με το Νόνι βελτιώνεται ο μεταβολισμός.
  6. Εγκεφαλική θρόμβωση.
  7. Προβλήματα βάρους, δέρματος, μαλλιών.
  8. Υψηλή πίεση.
  9. Μειωμένη ενεργητικότητα του οργανισμού.
  10. Προβλήματα πόνου.
  11. Φλεγμονές, επειδή περιέχει σκοπολετίνη μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
  12. Αϋπνία, γιατι συνδιάζεται ωφέλημα με τις ορμόνες μελατονίνη και σεροτονίνη.
  13. Κατάθλιψη, γιατί έχει την ικανότητα να ενισχύει τις αντικαταθλιπτικές ορμόνες του οργανισμού.
  14. Εξαρτήσεις. Αποδείχθηκε ότι ο χυμός είχε ουσιαστική συμβολή στην καταπολέμηση και τη θεραπεία από εξαρτήσεις όπως η νικοτίνη, η ηρωίνη, η κοκαϊνη, το αλκοόλ κ.λ.π.
Το γεγονός ότι η ευεργετική επίδραση του Νόνι επεκτείνεται  σε ένα τόσο ευρύ θεραπευτικό φάσμα-το οποίο περιλαμβάνει πολλά ακόμη προβλήματα εκτός απ'αυτά που αναφέρθηκαν-οφείλεται στο γεγονός ότι με την ξερονίνη δρα τελικά στο βασικό κυτταρικό επίπεδο και διεγείρει την παραγωγή των Τ-λεμφοκυττάρων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ασθενείων.
Στην πραγματικότητα ο χυμός Νόνι έχει πάνω από 100 βασικούς και δευτερεύοντες τομέις θεραπευτικής εφαρμογής!
Αξιοσημείωτο είναι, ότι μπορεί να πίνεται παράλληλα με όλα τα φάρμακα, συμβατικά ή εναλλακτικά και σχεδόν δεν έχει παρενέργειες. Μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην περίοδο της κυοφορίας ή του θηλασμού, χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια, ο θεραπευόμενος είναι καλό να ενημερώνει το γιατρό του για την χρήση του χυμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου