Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η Ιστορία

Ο καρπός ΝΟΝΙ είναι γνωστός στους τροπικούς πολιτισμούς του Νότιου Ειρηνικού ως πηγή υγείας και μακροζωίας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κατοικοί και οι παραδοσιακόί θεραπευτές το θεωρούν σχεδόν θαυματουργό και το χρησιμοποιούν, τόσο σε έκτακτες περιπτώσεις όσο και για την θεραπεία χρόνιων ασθενειών.
Οι πρώτες πληροφορίες για την χρήση του φυτού έφτασαν στη Δύση από τον Άγγλο θαλασσοπόρο James Cook το 1769, όταν ανακάλυψε την Ταϊτή και παρατήρησε την ευρεία χρήση του από τους ιθαγενείς οι οποίοι δίδασκαν τα παιδιά τους πώς να χρησιμοποιούν τον καρπό του Νόνι για να αναζωογονήσουν, να προστατεύσουν και να ομορφύνουν το σώμα τους.
Το 1943 οι επιστήμονες του Αμερικανικού Στρατού συμπεριέλαβαν το Νόνι στον πολεμικό οδηγό επιβίωσης που προορίζονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1972 ο Δρ. Ράλφ Χαινικε ανακάλυψε τις σπουδαίες ιδιότητες της προξερονίνης, της ξερονίνης και των άλλων πολύτιμων ουσιών που περιέχει ο καρπός. Το 1993 οι επιστήμονες John Wedsworth και Steven Story άρχισαν ενταντικές ερεύνες για την παραγωγή χυμού διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά του στοιχεία. Το 1996 ο χυμός εισέρχεται στην αγορά των Η.Π.Α μέσω της Tahitian Noni International της μοναδικής πολυεθνικής εταιρίας που ελέγχει ποιοτικά κάθε στάδιο παραγωγής του χυμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου